راهنمایی و مشاوره متقاضیان اشتغال
الف) اشتغال
1-اشتغال دولتی:
متقاضیان اشتغال در دستگاه های دولتی با مراجعه به روزنامه ها و جراید کثیر الانتشار پس از آگاهی از شرایط و ضوابط مربوطه میتوانند برای شرکت در آزمونهای استخدامی دستگاههای اجرایی اقدام نمایند.
آزمونهای استخدامی و جذب نیروهای انسانی در دستگاههای اجرایی از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و با اطلاع رسانی از طریق رسانههای دیداری و شنیداری انجام میشود.
2-اشتغال غیردولتی :
این دسته از متقاضیان میبایست به مراکز کاریابی، جراید و سایتهای اینترنتی جهت ثبت نام مراجعه نمایند.
به علت وجود کاریابیهای غیرمجاز، دفتر هدایت نیروی کار وزارت تعاون ثبت نام برای اشتغال را فقط از طریق سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توصیه میکند. در این سایت در لینک کاریابی، قسمتهای مختلف اعم از آیین نامه های اجرایی، حق الزحمه ها و... برای استفاده عموم، قابل اطمینان و در دسترس میباشد.
متقاضیان میتوانندجهت ثبت نام در شبکه ملی بازار کار، از طریق سایت زیر اقدام نمایند:
http://www.bazar-eshteghal.ir
3-اشتغال در حوزه تعاون:
افراد جویای اشتغال در بخشهای تعاونی میتوانند با تشکیل گروههای کاری در حوزههای مختلف اقدام به تشکیل تعاونی نمایند.
انواع شرکت تعاونی از لحاظ نوع فعالیت
1 ـ شرکت تعاونی تولیدی:
شرکتی است که به منظور اشتغال در امور مربوط به کشاورزی، دامداری، دامپروری، پرورش و صید ماهی، شیلات صنعت، معدن، عمران شهری ، روستائی و عشایری و نظایر اینها فعالیت می نماید و یک واحد تولیدی را تشکیل می دهند .
2ـ شرکت تعاونی توزیعی:
عبارتند از تعاونی هایی که نیاز مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان خود را در چارچوب مصالح عمومی و به منظورکاهش هزینه ها وقیمت ها تامین می نماید ودر امور مربوط به تهیه و توزیع کالا ‚ مسکن‚ خدمات و سایر نیازمندیهای اعضاء فعالیت می نماید .
انواع شرکت تعاونی از لحاظ نوع عضویت :
1ـ شرکت تعاونی عام :
شرکتی است که عضویت در آن برای همه آزاد می باشد (تعداد اعضاء در این تعاونیها حداقل 500 نفر و براساس نوع تعاونی که وزارت تعاون تعیین کرده مشخص میشود وبایستی سهام آن رابه عموم مردم عرضه نمایند.)
2 ـ شرکت تعاونی خاص :
شرکتی است که عضویت در آن برای گروهی خاص مانند کارگران، دانشجویان، کشاورزان، زنان، پزشکان، وکلای دادگستری، اعضاء هر صنف و مشاغل خاص و نظایر اینها با رعایت شرایط آزاد تعیین می شود و در نتیجه سهام آن فقط به افراد واجد شرایط واگذارمی شود.
برای دسترسی به سامانه تشکیل و ثبت الکترونیکی تعاونی ها به آدرسhttp:www.ei.mcls.gov.ir مراجعه نمایید.
ب) تسهیلات اشتغالزایی
انواع تسهیلات خانگی و اشتعالزایی صندوق کارآفرینی امید:
گروههای هدف در دریافت این نوع از تسهیلات، غالباً جوانان جویای کار و دارای مهارتهای فنی و حرفه ای میباشند که توانایی و تمایل در کسب و کارهای خرد خود اشتغالی از قبیل صنوف خدماتی، تولیدی و توزیعی را دارا میباشند.
تسهیلات خانگی (مشاغل خانگی)
آن دسته از فعالیت هایی است که توسط عضو یا اعضا خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحد های مسکونی همجوار شکل می گیرد و منجر به تولید خدمت یا و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می گردد.
به منظور اجرای قانون حمایت از مشاغل خانگی، تسهیلات اعطایی به افراد جویای کار و متقاضی سرمایه گذاری و کار در منزل اعطا میگردد. این تسهیلات پس از صدور مجوزهای مقرر در قانون حمایت از مشاغل خانگی و تا سقف 50 میلیون ریال با بازپرداخت 36 ماهه اعطاء می شود. این تسهیلات با رویکرد ایجاد شبکه های تولیدی و گسترش زنجیره های تولیدی با محوریت پشتیبانان اجرایی می باشد. متقاضیان راهنمای مشاغل خانگی برای کسب اطلاعات بیشتر، ثبت نام و دریافت کد رهگیری به سایت www.mashaghelkhanegi.ir مراجعه نمایند.
تسهیلات خانگی خویش فرمایی
گروههای هدف در پرداخت این نوع از تسهیلات غالباً جوانان جویای کار و دارای مهارتهای فنی و حرفه ای می باشند که توانایی و تمایل در کسب و کارهای خرد خوداشتغالی از قبیل صنوف خدماتی، تولیدی و توزیعی را دارا می باشند. صندوق با برقراری نظام شناسایی، بررسی اهلیت و اعتبار سنجی نسبت به حمایت از طرحهای ارایه شده از سوی این قبیل افراد تا سقف 200 میلیون ریال با بازپرداخت 60 ماهه اقدام می نماید.
اولویت های مقرر در پرداخت تسهیلات به فارغ التحصیلان دارای مهارت های فنی و حرفه ای، ساکنین در مناطق محروم و زنان سرپرست خانواده که دارای حداقل 20% توانایی مالی در مشارکت جهت اجرای طرح باشند قرار گرفته است.
تسهیلات اشتغالزایی کارفرمایی زیر 10 نفر
به منظور گسترش پوشش دامنه حمایتی و ایجاد مشوق های لازم جهت سرمایه گذاری در طرحهای دانش بنیان و تعاونی و پشتیبانان مشاغل خانگی صندوق نسبت به طراحی و آماده سازی زیر ساختهای حمایتی از شرکتهای دانش بنیان و تعاونی تا سقف یک میلیارد ریال اقدام نموده است. طرح های مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فن آوری و تعاونیهای کوچک با رویکرد عضویت فارغ التحصیلان، زنان سرپرست خانواده و روستائیان و ساکنین مناطق محروم اولویت های استفاده از تسهیلات پیش بینی شده در این بخش می باشند
جهت اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت http://www.karafariniomid.ir مراجعه نمایید.
تسهیلات اشتغالزایی روستایی
در دولت تدبیر و امید برای شکوفایی اقتصادی در روستاها برنامه ریزی شده است وبه افرادی که برای برپایی کارگاههای آموزشی در روستاها اقدام کنند وام با بهره حداکثر 12 درصد میدهد به شرط آنکه این کارگاهها در روستاها باقی بماند.
اگر افراد با مشارکت هم، شرکت سهامی خاص یا تعاونی تشکیل دهند و شغل پایداری را تعریف کنند به آنان وام با کارمزد چهار درصد داده و کارت یارانه آنان به عنوان وثیقه محسوب می شود، افراد متقاضی باید طرحی را مصوب کنند و به تأیید کمیته برنامه ریزی شهرستان برسانند و در ادامه پس از تأیید شورای برنامه ریزی استان، کمتر از دو هفته موفق به دریافت وام می شوند.
اگرطرح به صورت مشارکت باشد به اندازه سه برابر وام داده می شود به شرط آن که حداقل 500 خانوار در آن روستا ساکن باشند اما اگر به صورت فردی باشد تا سقف صد میلیون تومان وام داده می شودو اگر به صورت مشارکت چند نفره باشد سی درصد را افراد تأمین می کنند و 70 درصد نیز دولت وام می دهد.
ج) اشتغال نخبگان
اولویت های استخدامی برای نخبگان علمی کشور در قوانین استخدام های دولتی، اولویت هایی را برای نخبگان علمی پیش بینی کرده است.
در بنیاد ملی نخبگان یک بخش ویژه برای پیگیری استخدام نخبگان در دانشگاه ها فعال شده است، نخبگانی که دارای مدرک تحصیلی دکترا هستند به آنان مدرک پسا دکترا داده می شود که می توانند کار تحقیقاتی انجام دهند.
بنیاد ملی نخبگان در بکارگیری این افراد در شرکت های دانش بنیان حمایت و پشتیبانی می کند.
گروه های جدید جهت بهره مندی از حمایت بنیاد ملی نخبگان : نخبگان حوزوی، قرآنی ، ادبی و … از جمله گروه های جدید هستند که از حمایت بنیاد ملی نخبگان برخوردار می شوند.
د) اطلاعات تکمیلی در حوزه اشتغال و تسهیلات اشتغالزایی: